dissabte, 13 de juliol de 2013

 ESCUDELLA I CARN D'OLLA




Ingredients (per 8 persones):
- Herbes pel caldo (3 branques d'api blanques, 1 nap, 1 xirivia, 3 pastanagues i mitja col)
- 1 os d'espinada
- 1 os de vedella
- 1 tros de conill de vedella
- 1/2 peu de porc
- 1 os blanc salat
- 1 tros d'orella
- 1/4 de gallina
- 1/2 pollastre
- 1 carcanada sencera
- Per fer la pilota: 1/4 de carn de porc + 1/4 de carn de vedella + 1 ou + all i julivert + pa ratllat + farina
-1 butifarra blanca crua
- 1 butifarra negra cuita
- 250 gr de cigrons remullats
- 2 o 3 patates grosses




Elaboració:
- Posem l'aigua a l'olla, salem i deixem que bulli.
- Afegim totes les verdures (primer de tot s'hauran de netejar i pelar si cal), els ossos, el peu de porc i els cigrons.
- Deixem que bulli uns 30 minuts.
- Mentre farem les pilotes: barrejem la carn, la salem i hi posem l'all i julivert. Després ho lliguem amb l'ou i amb pa ratllat. Ens sortiran 3 pilotes, que s'hauràn d'enfarinar.
- Afegim la carn de vedella i les pilotes, i deixem bullir 30 minuts mes.
- Afegim tot el pollastre i deixem bullir 1 hora i mitja.
- Afegirem les patates i les butifarres (la última la negra, si no, es pot obrir) i ho deixarem 45 minuts mes i ho pararem.
- En total hauria de bullir unes 3 hores / 3 hores i mitja.
- Deixar refredar i colar-ho tot.
- Servir les verdures i la carn el safates separades.
- I amb el caldo, farem bullir els galets de nadal (son els mes grossos) durant 15 minuts.
- Servir tot molt calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada