dissabte, 13 de juliol de 2013

ESTOFAT DE VEDELLA AMB ROVELLONS



Ingredients

  • 1 kg de vedella
  • 1/4 kg de rovellons (jo els he posat en conserva, pero millor frescos)
  • 1 ceba mitjana
  • 1/2 pebrot verd
  • 1 pastanaga
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 gotet de conyac
  • 1 gotet d’anís
  • 1 culleradeta de nou moscada
  • 1 canó de canyella
  • sal, pebre negre i oli
  • 1 fulla de llorer
  • 4 grans d’alls
  • 1 branca de romaní
  • 1 branca de farigola
  • caldo de pollastre i verdures
  • Per a la picada:
  • ametlles
  • avellanes
  • pa torrat
  • 1 gra d’all
  • julivert
  • un raig de conyac

Elaboració

- A la cassola amb l’oli calent poseu-hi el trossets de vedella salpebrat, els alls i el conyac i sofregiu-ho durant uns 15 minuts a foc mig.
- Quan la carn estigui rossa, afegiu-hi la ceba, els tomàquets, el pebrot i la pastanaga, tot pelat i tallat a trossos, i remeneu-ho bé. 
- Després hi posem el romaní, la farigola, el llorer, la nou moscada i la canyella. Tapem la cassola i ho deixem coure tot junt durant 45 minuts.
- Per últim i afegirem la copeta d’anís, ho remenem i ho cobrim amb el caldo. Ho tornem a tapar i ho deixem coure una hora més a foc baix.
A continuació, retireu la carn de la cassola, poseu les verdures i el suc en un bol, tritureu-ho amb el túrmix, passeu-ho per un colador xinès, torneu-ho a posar en una cassola neta juntament amb la carn de senglar i els rovellons, i deixeu-ho coure tapat durant 10 minuts més.
- Per fer la picada, posem en un morter les ametlles, les avellanes, el pa torrat, l’all, el julivert picat i el conyac i ho triturem amb la mà de morter.
- Finalment, afegim la picada a la cassola, ho remenemi ho deixem fent xup xup 10 minuts més.

* Servir calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada